Пројекат "The furthest"

Пројекат "The furthest" (16)

Примена универзалног дизајна за учење на часовима француског језика

У току октобра и новембра,на часовима француског језика,  ученици шестог и осмог разреда су радили домаће видео задатке у апликацији ФЛИП на теме LES VÊTEMENTS и LA VAISSELLE.

Опширније...

Активности гејмификације на часовима енглеског језика

Прва активност је замишљена и остварена као игра кроз коју су ученици могли на забаван и разигран начин да провере свој знање из прве наставне области.

Опширније...

Даблин 5. дан

Пети дан 9.6.2023.

Домаћи задатак, видели смо видео записе са коментарима фотографије свих учесника. Учесници су дали осврт на курс и говорили о томе шта ће све применити када се врате у своје школе.

Опширније...

Даблин 3. дан

Трећи дан 7.6.2023.

Плишани мајмун је отишао у тим  Португалија – Шпанија.

Дан на Еуропас Академији је почео активним играма које укључују све ученике и захтевају њихову сарадњу у учењу кроз забаву.

Опширније...

Даблин 2. дан

Други дан 6.6.2023.

Диференцијација наставе, једнакост и доступност свима. Сазнали смо шта су основни принципи UDL, из визуре грађевинарства, односно зграде која је цела прилагођена      људима са физичким сметњама у кретању (инвалиди), а тај принцип се пренео на учење, односно да учење треба да се прилагоди индивидуи, на основу њених потреба.

Опширније...

Гамификација у Прагу 4. дан

27.4.2023

Четврти дан обуке био је посвећен друштвеним играма, као и једностваним компјутерским игрицама које могу бити уклопљене у наставни процес било као наставно средство или део часа планиран за утврђвање или систематизацију градива.

Опширније...

Гамификација у Прагу 3. дан

26.4.2023

Трећи дан обуке се састојао из два дела. Први део почео је разговором по угледу на World Cafe – метода у којој сви учесници размењују своја мишљења и знања о одређеној теми за неколико мањих столова попут оних у кафићу, а дискусија се води у више рунди од по 10 мин.

Опширније...