Пројекат "The furthest"

Даблин 4. дан

Четврти дан 8.6.2023.

Апликације:  jamboard, kialo, wakelet, flip, plickers, wooclap.

Jamboard, користила се за време короне, изгледа као табла, погодна за наставу језика тако што се дају измешана слова, па се састави реч, или нека слова недостају, па се упишу, прави се реченица од речи, поставља се слика по задатку и сл.

Flip, може да се убаци слика у видео и да се да задатак ученику који подстиче критичко мишљење, шта видиш, шта мислиш, шта се питаш.

Kialo, популарне дебате, дискусије, критичко мишљење, наставник може да креира питања за дебату.

Plickers, служи као скенер за одговоре ученика, ученицима се додели број и слика која га представља са могућношћу да окрене увис тачан одговор а, б, ц, д, наставник пусти питања и својим телефоном скенира одговоре ученика.

Wakelet, сачувај и подели садржај.

Wooclap- апликација у којој се прави квиз или упитник са могућом ананлизом одговора.

 

Дат је домаћи задатак, да док обилазимо музеј ирске емиграције Epic, фотографишемо, узмемо једну фотографију и уз помоћ апликације Flip додамо фотографију у видео где ћемо рећи шта видимо на фотографији и шта мислимо о њој и шта се питамо (критичко мишљење). У музеју су се могле видети многе интерактивне ствари везане за ирску емиграцију, као и доста тога о познатим Ирцима из света музике, уметности, спорта.

Последњи пут измењеносреда, 14 јун 2023 13:47
Више из ове категорије « Даблин 3. дан Даблин 5. дан »