Пројекат "The furthest"

Даблин 3. дан

Трећи дан 7.6.2023.

Плишани мајмун је отишао у тим  Португалија – Шпанија.

Дан на Еуропас Академији је почео активним играма које укључују све ученике и захтевају њихову сарадњу у учењу кроз забаву.

Бинго је игра где ученици добијају по папир са понуђеним описним детаљима (нпр. средње дете, плаве очи, близанац, нема андроид телефон…), иду по учиници и траже што више  ученика са поменутим описом на папиру. Први ученик који споји једну колону и један ред на папиру је победник- БИНГО!

Игра где ученици спознају своје различитости- ученици стоје у колони испред табле на којој, у видео формату, искачу питања на која ученици одговарају кретањем лево одговор је ДА, десно НЕ. Затим ученици усмено објашњавају разлоге својих одговора.

Прстен Клада – A claddah ring, принцип избора. Полазницима је дата могућност да сазнају више о ирском традиционалном прстену који се користи за венчања и веридбе, а у облику је руку које држе срце на коме је круна. Опције да се сазна више о њему су биле да се прочита са папира, одгледа видео преко линка на YouTube, или да се прочита текст на интернета исто преко линка који је дат. Затим су полазници требали да одаберу начин своје интерпретације о томе шта су сазнали, а то је или да напишу песму, нацртају цртеж па га после протумаче, или да класично испричају шта су запамтили. Чланови нашег тима су на следећи начин презентовали: Д. Зекавичић је написао песму на енглеском као и М. Милосављевић а М. Рајић је нацртала причу. Колега из Берлина, Жан је такође написао песму од 11 речи, док је било и више идеја са цртежима.

Ирски плес, учествовали полазници са свих група, инструктор плеса објаснио сваком понаособ кораке, а онда су сви заједно пробали, веома забавно.

Последњи пут измењеносреда, 14 јун 2023 13:42
Више из ове категорије « Даблин 2. дан Даблин 4. дан »