Пројекат "Shadow teacher"

Пројекат "Shadow teacher" (21)

Кулинарско путовање 2018.

И ове године наставнице О. Пантелић и В. Котуровић су са својим ученицима организовале манифестацију Кулинарско путовање, која полако постаје традиционална. Деца су учествовала у припремању хране коју су продавала на штандовима испред Дома културе, а прикупљени новац је искоришћен у добротворне сврхе. На овој манифестацији гости су нам били наше колеге из братске школе Сладки врх из Словеније.

Опширније...

Дисеминација резултата пројекта „Shadow teacher“ у Гучи

Дана 13.6.2018. три члана пројекта „Shadow teacher“, Д. Зекавичић, М. Новаковић и О. Пантелић су у Основној школи „Академик Миленко Шушић“ у Гучи представили присутним колегама резултате пројекта и све позитивне ствари које су научили. Највише је било речи о угледним часовима које су држали користећи модерне технологије и ИКТ алате. Закључак је био да нам тренутно недостаје материјалних услова, да свака учионица буде покривена интернетом и да у свакој има пројектор и рачунар, и да ће онда сваки наставник моћи да освежи с времена на време свој начин предавања тако што ће употребити неки ресурс са интернета.

Опширније...

Дисеминација резултата пројекта „Shadow teacher“

Дана 6.6.2018. координатор пројекта „Shadow teacher“, Дејан Зекавичић, је посетио основну школу „Котража“ у Котражи и присутним наставнацима одржао презентацију пројекта мобилности. Колеге су биле упознате са свим релевантним чињеницама везаним за пројекат, са актуелностима у настави код колега из Словеније, коришћењем ИКТ алата, е-дневнику, е-уџбеницима, АРНЕС мрежи као и wеб порталима са корисним ресурсима за наставнике и ученике.

Опширније...

Видео разгледница Лучана

У оквиру пројекта Shadow teacher, док је боравила у Словенији, у ОШ "Сладки Врх", наставница географије, Оливера Пантелић се договорила са својим фах колегом Војком да ученици направе видео разгледнице својих места. У ту сврху, као пример употребе нових технологија на часовима географије, ученик Борис Мајсторовић је направио видео разгледницу коју можете погледати испод.

Опширније...

Угледни часови у нижим разредима

Учитељице Снежана Шолајић и Милостива Новаковић су одржале угледне часове у нижим разредима уз присуство наших гостију из Сладког Врха и директорке школе. На часовима су примењене нове технологије, а деца су уживала у оваквом начину рада.

 

Опширније...

Пројекат "Shadow teacher" II група – II дан 13.3.2018.(уторак)

ПРЕПОДНЕВНЕ АКТИВНОСТИ:

ОШ „Сладки врх“ издвојено одељење „Велка“

ПОСМАТРАЊЕ НА РАДНОМ МЕСТУ

7.15 Долазак у школу, упознавање са колегама и договор о активностима.

Промоција предузетништва.

Позив на кулинарско путовање у нашу школу у априлу месецу уз дегустацију српских специјалитета: салчићи, ванилице, еурокрем-блок Таково...

Опширније...

Пројекат "Shadow teacher" II група – I дан 12.3.2018.(понедељак)

ПРЕПОДНЕВНЕ АКТИВНОСТИ:

ОШ „Сладки врх“ ПОСМАТРАЊЕ НА РАДНОМ МЕСТУ

7.15 Долазак у школу, упознавање са колегама и договор о активностима.

Промоција предузетништва.

Позив на кулинарско путовање у нашу школу у априлу месецу уз дегустацију српских специјалитета: салчићи, ванилице, еурокрем-блок Таково...

Опширније...

Марибор, дан пети

Петог дана у Сладком Врху, на часу енглеског наставник Симон је обнављао описне придеве са ученицима. Добили су задатак да опишу неког из одељења не користећи придеве за изглед, већ за особине и не користећи заменице она и он већ "та особа". Ученици су се прилично снашли и углавном су погодили ко је од другара у питању.

Опширније...