Предузетништво

Предузетнички камп у Шибенику

Три представника наше школе, директорка Радојка Ђорђевић, координатор тима Дејан Зекавичић и ученик Матеја Павловић, су провели три дана у Шибенику на другом СЕЕЦЕЛ-овом предузетничком кампу. Преко 100 школа је учествовало, тако да смо могли да се упознамо са радовима колега и ученика из Србије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније, Косова и Турске.

Опширније...

Кулинарско путовање кроз Србију

Ђаци репортери направили су прилог о Кулинарском путовању кроз Србију које је организовано у оквиру географске секције коју води наставник географије, Оливера Пантелић.

Уживајте!

Опширније...

Семинар о предузетништву

У нашој школи је прошле суботе одржан напредни семинар о предузетништву под називом "Иновативно јачање компетенција наставника и стручних сарадника са циљем оснаживања предузетничких компетенција ученика".

Опширније...

Котор 2015.

У оквиру пројекта "Предузетништво у основним школама", директорка и 5 наставника наше школе су боравили у Котору од 19-22.11.2015. Посетили су ОШ "Његош", која је такође у пројекту, упознали се са колегама и у пријатној атмосфери провели три дана, разменили искуства везана за предузетништво и договорили се о будућој сарадњи.

Опширније...

Презентација активности SEECEL пројекта

У оквиру пројекта "Предузетништво у основним школама", чланови Тима, Милена Рашковић и Моника Сретеновић Шимић, посетиле су обуку "Презентација активности SEECEL пројекта" која је одржана у Регионалном центру у Смедереву. Оне су кроз презентацију представиле све активности које су реализоване у ОШ "Милан Благојевић" Лучани током ове школске године, а које су у вези са подстицањем предузетништва код ученика. Након презентације, одлушале су кратку обуку и учествовале у радионицама.

Опширније...

Одржана манифестација "Кулинарско путовање кроз свет"

Наш главни догађај у склопу пројекта "Предузетништво у ОШ" под називом Кулинарско путовање кроз свет је успешно изведен 28.5.2015. испред Дома културе. Ученици су организовали продајну изложбу хране са свих меридијана.

Опширније...

Посете предузетницима

Ученици наше школе су посетили Максиму, предузеће за производњу боја, као и пекаре Арена и Маxимил, где су се упознали са процесом производње и са искуством предузетника из тих предузећа. Такође су посетили Прехрамбену школу у Чачку.

Опширније...

Еко врт

У четвртак, 19.марта 2015.године у школи је реализовано предавање на тему ''Еко врт'' на коме су присуствовали ученици и наставници. Предавач је био Милорад Домановић, власник фирме Домис теам д.о.о. Ову тему реализујемо у оквиру SEECEL пројекта ''Предузетништво у основној школи''. Након предавања ученици су у школском дворишту учествовали у прављењу Еко врта где ће бити компостирани биоотпаци из кухиње и школског дворишта. Ученици су овом приликом засадили матичњак, нану и рузмарин.

Опширније...

Предузетништво на часовима српског и енглеског језика

Почела је имплементација предузетничког учења на часовима српског и енглеског језика. Ученици су кроз групни рад развијали предузетнички дух, помагали једни другима и износили своје идеје на задате теме.

Опширније...