Пројекат "The furthest"

Даблин 2. дан

Други дан 6.6.2023.

Диференцијација наставе, једнакост и доступност свима. Сазнали смо шта су основни принципи UDL, из визуре грађевинарства, односно зграде која је цела прилагођена      људима са физичким сметњама у кретању (инвалиди), а тај принцип се пренео на учење, односно да учење треба да се прилагоди индивидуи, на основу њених потреба.

Формиране су групе по бројевима, све двојке, све тројке, све јединице...

Reader/writer/speaker, прави се игра од три члана групе, сваки члан бира улогу и ради оно што му у том тренутку по самопоуздању одговара, а касније се могу мењати улоге. Кроз једну лекцију треба провући што више начина учења и дозволити ученицима да покажу своје снаге, а не слабости.

Статистика и графикони- добијен је задатак да полазници залепе на таблу шта мисле да је највећи узрок болести срца, затим одговарају на питања и користе различите методе цртања графикона да прикажу резултат, писац записује, читалац чита упутства док говорник интерпретира усмено.

Групе су правиле игру у којој су требале да употребе принципе: телесно-кинестетичке, визуелне, лингвистичке, интраперсоналне, музичке, логично-математичке и натуралистичке

као и да објасне игру осталим групама.

Дат је групни задатак- направити што више идеја за један кромпир, а да то није јело, па су групе дошле до разних идеја, попут печата, играчки и слично, а затим је требало осмислити кампању и рекламни слоган како да се тај један производ од кромпира прода.

Након рада на обуци са тренером Џеки, тим из Србије је добио задатак да фотографише плишаног мајмуна званог Дејв свугде куда иде. Том приликом смо обишли  Музеј уметности где су изложена дела Ван Гога, Рембранта, Манеа, Сезана, као и мање познатих сликара, па се могао и видети Свети Ђорђе, рад уметника из Русије. Потом смо обишли Музеј ирског вискија где смо могли да чујемо како је виски настао и како се кроз историју ирског народа одржао као пиће које с поносом представљају као национално. Видели смо и назаобилазну статуу Моли Малоун у Улици Графтон коју је открио је 1988. године тадашњи градоначелник Даблина Алдерман Бен Бриско током обележавања хиљадугодишњице Даблина и тада је 13. јун проглашен за Дан Моли Малоун.

Последњи пут измењеносреда, 14 јун 2023 13:38
Више из ове категорије « Даблин 1. дан Даблин 3. дан »