Пројекат "The furthest"

Даблин 1. дан

У оквиру пројекта The furthest троје колега, Дејан Зекавичић, Марија Рајић и Мирјана Милосављевић је боравило у Ирској, где су од 5.6. – 9.6.2023. присуствовали обуци под називом  Universal design for learning.

Заједно са њима у групи биле су и колеге из Шпаније, Португалије, Немачке, Пољске и са Канарских острва.

Први дан 5.6.2023.

Први дан је био посвећен упознавању са земљама и школама одакле долазе полазници обуке. Свако је донео своју презентацију или пустио кратак видео, па смо се упознали са окружењем у којем колеге раде и делом са државом из које долазе. Џеки Мек Кен, која је држала обуку, нас је упознала са Даблином и скренула нам је пажњу шта све треба да видимо у граду док у њему боравимо, као и шта би било лепо пробати од хране и пића, као што су ирски гулаш и пиво Гинис. Затим је сваки наставник дао одговор на питање зашто је изабрао то занимање.

 Пре доласка, учесници свих обука у центру Europass Teacher Academy су обавештени да ће се одржати сајам хране после обуке првог дана, тако да су постављени столови са заставама земаља, на којима су учесници изложили храну и пиће из своје земље, тако да смо имали прилику да пробамо сиреве разних врста, сухомеснате производе, као и слаткише, ликер и вино. Након тога за учеснике је организована пешачка тура, где смо уз помоћ водича, видели и чули о знаменитостима града и познатим личностима из политике и културе, као што је писац Оскар Вајлд, чије ја скулптура у парку испред куће у којој је боравио.

Последњи пут измењеносреда, 14 јун 2023 14:08

Медије