Пројекат "The furthest"

Гамификација у Прагу 5. дан

28.4.2023.

Пети дан обуке започели смо разматрањем основа гејмификације: чему је намењена, који су њени бенефити, и који добри примери праксе. Шта је то „гејмификација“ ?

То је иновативни процес у образовању који подразумева креирање наставног процеса са елементима игре који има два циља: мотивација на одређену активност и постизање циља из игре. Одгледали смо видео подкаст који подставља TEDtalks организација под називом: The game that can give you 10 extra years of life  у интерпретацији Jane McGonigal, која је истакла да играње видео игрица може да помогне стварању менталне, физичке али и психичке отпорности човека. Игрице могу и да доприносе и на пољу хумоности као што је игра Freerice коју је поставила на свој сајт WorldFood programme. Играјући ову игрицу уствари донирате храну угроженим земљама света.
Колико видео игре могу да утичу позитивно на психлошком плану указује и сајт thefuntheory.com на коме су на забаван начин показали да људи могу да воде рачуна о екологији, свом здрављу и околини уколико им се нешто прикаже на забаван начин.У другом делу дана имали смо задатак да осмислимо припрему за један час у коме ћемо применити нешто од онога што смо научили или сазнали на обуци. Наша група је радила као тим и осмислила час утврђивања вокабулара уз помоћ Dobblo картица које би ученици најпре креирали подељени у групама, а затим се играли примењујући стечено знање. Сваки учесник обуке представио је свој план за час, док смо ми као слушаоци записивали занимљиве појединости које се могу примени на часу. На другом дану обуке креирали смо свог аватaра, а на овом последњем дану изводили смо закључке- шта је то наш аватар научио, које је вештине унапредио, на чему још треба да ради.
           Најлепши део дана је била додела диплома, где је сваки учесник имао задатак да додели диплому једном од полазника и да притом упути неку реченицу која је сублимирала све што смо прошли или научили ових пет дана обуке.

Последњи пут измењенопетак, 12 мај 2023 17:02

Медије