Останимо у контакту

Oбележавање Европског дана језика у ИО Марковица Истакнут

Дана 25.септембра 2023. године реализована је угледна активност под називом „ Европски дан језика“ у издвојеном одељењу у Марковици, са почетком у 11.30 часова. Ова угледна активност произашла је као плод сарадње предметне и разредне наставе и изведена је као заједничка активност старијих и млађих разреда.

Циљ ове угледне активности је био да се истакне важност учења језика, како матерњег тако и страних језика. Тај циљ је испуњен кроз активности које су произашле из међупредметног повезивања различитих школских предмета: српаког језика, енглеској језика, географије, француског језика, информатике, технике и технологије и ликовне културе.

Програм ове угледне активности садржао је  је презентацију о значају учења страних језика и разлозима због којих се прослављава Европски дан језика, затим презентација коју су ученици старијих разреда припремили са наставницом географије о развоју језика у Европи. Своје знање и спремност су ученици проверили кроз језички квиз урађен на платформи Kahoot. Занимљиве чињенице о француском језику презентовала је наставница француског језика, па је уследила игра у којој су ученици повезивали поздраве на различитим светским језицима са заставама тих држава. Своје знање из српског језика и књижевности ученици су могли подељени у три групе да тестирају кроз квиз Препознајте великане српске књижевности. Наставница информатике је са својим ученицима на часу информатике дизајнирала и осмислила букмаркере, па је присутним ученицима демонстрирала како се они пластифицирају и како може да се направи један букмаркер. Већ направљене букмаркере су сви ученици и присутни наставници добили на поклон као продукт ове активности. Ученици млађих разреда су презентовали како су направили своје 3D шоље које су имале порукице и заставе различитих држава и на различитим језицима.

 

Dare to share: culture, tradition & more

Дисеминација у установи

Дисеминација у установи


Наставно особље ОШ…

Завршни видео DTS пројекта


Завршни видео нашег…

Дисеминација пројекта DTS у Чачку

Дисеминација пројекта DTS у Чачку


Координатор пројекта Д…

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу


По завршетку пројекта…

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу


Координатор из Пољске…

DTS E - књига


Овде можете скинути…