Останимо у контакту

Тематски дани у ИО Марковица Истакнут

У среду, 13. 9.2023.  и у петак 15.9.2023.године обележени су тематски дан под називом „ Ми смо деца света“ и „ Моја школа, мој други дом- правила понашања“ у издвојеном одељењу у Марковици различитим активностима које су призашле из међупредметне корелације. Активности су реализоване као заједничка активност на нивоу разредне и предметне наставе.

Циљ тематског дана под називом „ Ми смо деца света“ био је да ученици стекну свест о заједништву и чињеници да иако смо различити, сви чинимо један свет. Ученици су кроз креативни приступ имали прилику да развију свест о различитим језицима у свету, потом су кроз игру доживели радост стицања нових знања. У ту сврху коришћен је квиз:  Погоди државу на основу њене заставе! Потом су уз гледање едукативнох јутјуб клипова ученици могли да чују и да увежбају како се каже Здраво! и Хвала на различитим свестким језицима. Уз музику и покрет развијали су осећај за ритам и плес.То је постигннуто кроз игру Музичке капце и Плесови света:  ученици су пару учили да плешу уз тактове валцера, а уз звуке хармонике, ученици су играли народно коло.

Крајњи продукт свих ових активности је постер који симболизује различите државе света уједињене око планете земље, планете дечије маште. Да би то остварили ученици су на разнобојним папирима исцртавали своје шаке, обележили их својим иницијалима. Исцртане и изрезани обрисе шака налепљене су у кругу око планете земље представљајући заједнишво и равноправност све деце света без обзира на узраст, пол и верску припадност.

 

Циљ тематског дана „ Моја школа, мој други дом- правила понашања“ био је да ученици стекну свест о томе шта је лепо и пожељно понашање у школи, и како да препознају и реагују на ружно понашање и насиље које се може догодити у школи. Ученици су кроз панел дискуију могли да изнесу своје мишљење и развијају способност критичког размишљања. Крајњи продукт активност су ученички закључци о правилима лепог понашања у школи.

Активности:

  • Квиз знања под називом „Лепо понашање у школи“

Ученици су активно учествовали у презентованом квизу који урађен на принципу пронађи тачан одговор на основу више понуђених одговора. Свако питање је било отворено за дискусију и ученици су износили своје мишљење о томе шта је то лепо, а шта лоше понашање у школи.

  • На крају су ученици изводили закључке о правилима о лепог понашања у школи.
Последњи пут измењенопонедељак, 02 октобар 2023 16:16

Медије

Dare to share: culture, tradition & more

Дисеминација у установи

Дисеминација у установи


Наставно особље ОШ…

Завршни видео DTS пројекта


Завршни видео нашег…

Дисеминација пројекта DTS у Чачку

Дисеминација пројекта DTS у Чачку


Координатор пројекта Д…

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу


По завршетку пројекта…

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу


Координатор из Пољске…

DTS E - књига


Овде можете скинути…