Учимо сви заједно

Активности за подршку свим ученицима – Диференцијација наставе (Модул 2) Истакнут

Након успешно завршене обуке „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу” (Модул 1) сви наставници наше школе, који учествују у пројекту, стекли су услов да се укључе у Модул 2 обуке.

Обука „Активности за подршку свим ученицима – Диференцијација наставе”  (Модул 2) реализује се у два дела. Први део се одвија путем интеренета у трајању од 14 дана, а други део обуке, уживо, у школи у трајању од једног дана (8 сати).

Обука „Активности за подршку свим ученицима – Диференцијација наставе”  започета је трочасовним састанком са модератором обуке, Миљаном Китановић” преко Зум платформе. Састанку су присуствовали сви наставници. Циљ састанка био је упознавање са циљевима, садржајима, активностима и динамиком обуке, али и размена досадашњег искуства са диференцијацијом наставе и учења.

Након завршеног састанка, наставници су приступили обуци путем интернета.

Обука је обухватала три тематске целине, и унутар њих лекције које се баве различитим аспектима диференцијације наставе. Теме су биле:

Тема 1. Диференцијација наставе и учења: значење, принципи и значај

Тема 2. Упознавање са основним аспектима диференцијације

Тема 3. Планирање диференциране наставе

Током обуке, наставници су се упознали са принципима на којима се заснива диференцијација наставе и учења, препознали су улогу и значај диференцијације наставе и учења у контексту инклузивног образовања и унапредили своје компетенције за планирање и примену диференциране наставе, кроз читање и анализу приручника, припрема за час колега, размену искуства и мишљења, као и бројне друге задатке и активности.

Сви наставници су успешно завршили обуку.

 

Педагог школе: Ивана Васиљевић

Последњи пут измењеночетвртак, 08 децембар 2022 20:51