Пројекти

Шпанија, четврти дан мобилности, 10.3.2022. Истакнут

Након незаборавног излета у Мадрид, било је време да поново посетимо школу „Оцејон“.

Кад смо стигли у школи, сачекала нас је група ученика која је са својим наставницима музичке културе припремила један музички перформанс инспирисан стиховима песме „ We are the world“- жеља да се одржи мир у свету и да се брине о животној оклини. Након тог прелепог извођења песме, уследили су млађи ученици са својом симпатичном песмом у којој су на различитим светским језицима изговарали поздраве.

Након музичког дочека, организована је занимљива активност под називом „Mini master Chef“ у оквиру које су учесници пројекта са наставницима из школе могли да науче како да праве воћне шејкове, здраве палачинке или како на напуне и савију традиционалне шпанске тортиље са туњевином. Све што се правило на три различита стола могло је и да се проба и дегустира.

Учесници пројекта су имали и једну радионицу тог дана на којој је један наставник из школе представио занимљиву апликацију за учење различитих садржаја и како се она може применити на часу. На тој радионици смо могли да проверимо колико смо да сада научили о Шпанији, њеним основним обележјима, чувеним споменицима културе, и шпанским специјалитетима.

Затим смо у сали за физичко имали час традиционалног шпанског плеса са штаповима под називом Paloteo dance. Требало нам је мало времена да научимо основне покрете, али смо уз смех и забаву успели да одиграмо ту игру традиционалне звуке који прате ту игру.

У другом делу дана планиран је био излет у Парк Европе. Након краћег путовања од сат времена стигли смо на одредиште. То је један велики и прелеп парк који веома лепо уређен. Парк је посвећен државама чланицама Еврпске уније. Центално место у парку заузима полукружни део са заставама чланицама Европске уније. Сваки део парка је посвећен некој држави, па смо шетајући кроз њега могли да видимо реплике Ајфелове куле, Брандебушке капије, Фонтане де Треви из италије, Статуу Микеланђеловог Давида, Тower Bridge из Лондона, ветрењаче из Холандије, грчки Одеон, Puerta de Sol из Мадрида и многе друге знаменитости. У парку смо се пуно готографисали, и ручали сендвиче које су на припремили у школи.

У хотел смо се вратили око осам сати увече. Након кратког предаха одлучили смо да се мало прошетамо главном улицом у Гвадалахари, и нешто да вечерамо.

Последњи пут измењеночетвртак, 07 април 2022 08:25