Пројекти

Шпанија, други дан мобилности, 8.3.2022. Истакнут

Други дан пројетка мобилности започео је окупљањем ученика и наставника у хотелу у 9 часова, где смо боравили шест дана.

Ту нас је сачекала директорка школе из Шпаније Соледад Морено и повела нас у шетњу градом до градске општине где нас је примио заменик градоначелника у свечаној сали и одржао нам говор о томе како се грађани Гвадалахаре труде да очувају своју традицију и фолклор, а затим уручио поклоне свим учесницима пројекта. Након ове званичне посете, стигли смо у школу „Оцеjон“ где нас најпре очарало слатко и слано освежење које су припремили запослени у школи. Ученици су прошетали кроз школу, упознали са новим шпанским другарима, па смо сви изашли напоље у двориште школе где смо одржали минут ћутања поводом рата у Украјини. Уз звуке песме Битлса, послали смо поруку мира свету.

Радни део дана је била креативна радионица прављења сапуна у којој су учествовали ученици из све три земље и ученици школе, док су наставници имали предавање о употреби CLIL методологије (учење енглеског језика кроз различите садржаје) која се примењује у овој школи, који већ 25 година сарађују са Британским саветом.

У другом делу дана организован је излет до Толеда. Након сат времена вожње дошли смо до прелепог града Толеда који се налази на реци Тахо. Стари део града се налази на гранитној стени, и препун је историјско- културног наслеђа. Дивили смо се прелепим уским улицама, старим грађевинама и катедрали. Након три сата шетње, и брзе вечере, вратили смо се у хотел око 20.00, уморни али пуни утисака.

Последњи пут измењеночетвртак, 31 март 2022 12:10