Пројекти

Шпанија, први дан мобилности 7.3.2022. Истакнут

Наше две ученице, Ина Ђорђевић и Јана Пантелић су у пратњи наставнице Слађане Станчић отишле у Гвадалахару у Шпанији где ће боравити 5 радних дана у оквиру пројекта DTS.

Жао нам је што остатак нашег тима (Катарина Алић и Тина Топаловић) није могао да иде због непредвиђених околности, али се надамо да ће моћи да оде на једну од две преосталих мобилности у Турску или Пољску. Ученици и наставници из 4 државе су данас провели прелеп дан у обиласку знаменитости Гвадалахаре, а у парку су уживали уз традиционалне игре, час плеса и ручак на отвореном. Кад се врате, поделиће нам утиске какви су били Чуроси са чоколадом и Паеља са морским плодовима.

Утисци из Шпаније:

Први дан мобилности био је препун активности. Уз пратњу локалног водича обишли смо историјски значајна места у Гвадалахари. Прво смо посетили Музеј Гвадалахаре, који је некад био породична кућа чувене породице Мендоза. Потом смо обишли Palacio de la Cotilla или Палату трачева која је припадала маркизу од Виљамејора, у којој се налази чувена Кинеска соба. Данас се та вила користи као општинска школа уметности. Посетили смо Капелу Luisa de Lucena, затим Аламин кулу која представља торањ старог зида града Гвадалахаре, Цркву фрањевачког реда у којој се налази крипта породице Мендоза.

Након културних споменика, дошао је ред да пробамо и чувене слаткише- чуросе са чоколадом. То је било изузетно слатко задовољство. Освежени упутили смо се до школе домаћина „Оцејон“, и парка који се налази у близини. У парку је свака група ученика имала задатак да представи неку традиционалну игру из своје земље. Уз смех и такмичење ученици су уживали у свакој игри. Након игара, уследио је час плеса са плесним инструктором. То је било веома забавно!

Домаћини из Шпаније су нам спремили још једно изненађење, укусан ручак у парку. Уз дивне шпанске специјалитете, и слане и слатке, разменили смо утиске о путовању и будућим активностима.

Ту није био крај нашим шпанским доживљајима. За вечеру смо се одлучили да пробамо шпанску паељу са морским плодовима. Некима се то изузетно допало, док некоме није баш пријало.

Последњи пут измењеноуторак, 29 март 2022 10:35