Пројекти

Наставак пројектних активности на пројекту DTS Истакнут

Са почетком нове школске године, одржан је и нови састанак координатора пројекта DTS.

На жалост, наша досадашња сарадница из Турске, Илкнур, је променила школу и самим тим више не може да буде координатор, тако да је од стране директора њихове школе именована нова колегиница координатор, Сибел Аксу. Илкнур је обећала да ће нову колегиницу увести у посао и да ће нам пружити неопходну помоћ, нарочито приликом израде завршног извештаја, да бисмо крајем школске године успешно привели пројекат крају.

Координатор из Пољске, Јустина, је покренула нови eTwinning пројекат под називом New school - old crafts, чији Twin Space ће нам ове године бити база за онлајн материјале. Полако се додају ученици, тако да кад се сви скупе на том месту, може се почети са планираним активностима. Ученици су добили задатак да кад се улогују, прво промене свој аватар и да напишу неку реч добродошлице, као и да на форуму покрену пар дискусија општег типа које се тичу њихових интересовања о школи, музици, омиљеној храни и сл.

Разговарали смо о могућностима путовања. Требало је да прво следеће одредиште буде Турска, међутим, због великог броја заражених на дневном нивоу у Турској, дат је предлог да се прво иде у Шпанију и то по могућности крајем новембра. Међутим, било је недоумица око ствари типа PCR тестирања, пошто смо добили информацију да да је то у Шпанији јако скупо и да је обавезно да се посетиоци чак два пута тестирају. Пошто није сигурно ни да ли ће свима бити дозвољено путовање због повећања броја заражених, оставили смо ту дискусију за следећи састанак кад будемо скупили додатне релевантне информације. Остало је да деца прво питају родитеље да ли им допуштају да путују у доба пандемије.

Последњи пут измењенопонедељак, 14 фебруар 2022 11:11