Пројекти

Активности на DTS пројекту у периоду фебруар - јун 2021. Истакнут

И поред неповољне епидемиолошке ситуације, изостанка наставе у школи и онлајн наставе, ученици су имали ентузијазма и воље да наставе са активностима на нашем заједничком пројекту.

Током фебруара ученици из све 4 партнерске земље су заједнички радили на календару користећи онлајн алате tinytool, и canva па су за свака три месеца урађене слике за Србију, Турску, Пољску и Шпанију, а акценат је опет био на старим занатима и традиционалној храни. Календар можете погледати овде.

У априлу су се ученици бавили старим занатима, па је у онлајн апликацији Тhinglink урађено неколико презентација о старим занатима као што су пустовање вуне и ткање. Такође ученици су направили постере о традиционалним празницима као што су Рамадан у Турској, слава, Божић, Ускрс у Србији као и Ускрс у Пољској и Шпанији. Радове можете погледати овде и овде.

Током маја ученици су радили на припреми заједничког електронског кувара (e cookbook). Изабрали су по 4 рецепта из сваке земље и користећи Book Creator, занимљив онлајн алат.

Пре почетка и након завршетка еТwinning пројекта, ученици из свих партнерских земаља су урадили анкету о познавању обичаја и кухиње партнерских земаља. Резултате анкете можете погледати овде.

У јуну су ученици радили самостално на припремању хране по рецептима које су изабрали. Наставница француског језика, Марија Рајић их је усмеравала на овом задатку.

Сви ученици који су активно учествовали у овогодишњем еTwinning пројекту - Huge step for us: Art, Holidays and food united us су добили сертификате за учешће.

Последњи пут измењенопонедељак, 14 фебруар 2022 11:13