Пројекти

Онлајн састанак у септембру Истакнут

Дана 24.9. 2020. тим који води пројекат ДТС, а чине га Д. Зекавичић, С. Морено, Ј. Островска и И. Д. Угурлубас се састао онлајн да би се договорили о следећим активностима на пројекту. Координатор је предложио дневни ред:


1. Направити нови еTwinning пројекат (стари занати, празници, храна)
2. Могућности у случају да се откажу ЛТТ активности у иностранству због оквид 19 вируса
3. Више онлајн рада – састанци са наставницима и ученицима преко апликације Zoom
4. Шта радити следеће?
5. Пропуштени домаћи задатак / видеи о фолклору који треба да се направе

Кроз дискусију је договорено следеће:
1. И. Д. Угурлубас ће покренути нови еTwinning пројекат и биће његов главни администратор. Он ће се бавити старим занатима, празницима и припремањем хране. Илкнур ће давати предлоге које онлајн алате ће ученици користити за одређене активности. Ученици ће своје радове делити преко еTwinning портала. Остали ће дати предлог за име новог пројекта.
2. Координатор је обавестио учеснике састанка да је присуствовао вебинару на којем је било речи о могућностима за пројекте који због више силе нису у могућности да изведу путовања у иностранство. Ако се то пријави националној агенцији, ЛТТ активности је могуће извести и виртуелно, с тим што би се све снимало до детаља, а стварни учесници у путовању би то пратили и могли би да добију 15% од средстава намењених за трошкове стварног путовања (осим новца за превоз). Ово је остављено да буде последња опција, ако се баш не буде могло путовати због Ковида и након тражења продужетка рока за завршетак пројекта.
3. Договорили смо се да средом у 5.00 после подне имамо састанак преко апликације Зум, учесници би били по 5 ученика из сваке државе и по 1 наставник. На првом састанку би се упознали и разменили неке информације о себи и својој школи, а даље би наставили према плану.
4. Сложили смо се да кренемо са старим занатима, свака држава ће имати по један стари занат да га представи осталима кроз презентације, фотографије, цртеже, интервјуе старијих чланова домаћинства. Наставиће се са обичајима за празнике, Ускрс, Божић и Рамазан.Последња активност би било Кулинарско путовање, где би ученици припремали и презентовали традиционалну храну.
5. Пошто ученици нису ишли у школу због епидемије, договорили смо се да ураде видео о фолклору и да га пошаљу, да би га објавили на YouTube каналу пројекта.

Последњи пут измењенопонедељак, 14 фебруар 2022 11:22