Пројекти

Онлајн састанак координатора

Дана 5.6.2020. је био заказан онлајн састанак поводом следећих корака за наш заједнички пројекат. Састанак је почео у подне, а присуствовали су сви координатори пројекта из Србије (Д. Зекавичић), Шпаније (S. Moreno), Турске (I. D. Ugurlubas) и Пољске (J. Ostrowska) . Одржан је преко апликације Zoom.

Координатори су попричали о тренутној ситуацији у својим школама и, мање – више, свуда је била слична ситуација. Због епидемије Корона вируса, нигде није било наставе у школама, настава се држала онлајн преко портала попут Google Classroom, Microsoft Teams и апликација као што су Zoom, Viber и Skype.

Планирани одлазак у Турску у мају је морао да се одложи, док ситуација не буде боља и док се не стекну услови да се такво путовање обави. На жалост, одабрани ученици осмог разреда неће бити у могућности да путују, јер одлазе у средњу школу. Све активности које су захтевале физичку присутност ученика су морале да се одложе и да сачекају стабилизацију ситуације и поновни повратак у школе. Планирано је било да се сниме видеи у свим школама о традиционалним играма и да се то све постави на заједнички DTS YouTube канал, па смо се договорили да ће то бити прво што ће ученици радити током лета и летњег распуста, као и на јесен, кад почне школска година, што значи да се мора тражити продужење времена трајања пројекта због више силе, односно глобалне пандемије.

Д. Зекавичић је предложио да се током лета ученици који учествују у пројекту ангажују на тај начин што ће прикупљати информације о земљама учесницама, а у септембру ће направити неколико презентација користећи веб алате, које ће бити постављене на веб портале школа, пројектни сајт, као и на Twin Space на еТwinning порталу.

S. Moreno је предложила да направи квиз од 16 питања на Kahoot, порталу, где би по 4 питања била из сваке државе, а деца из свих држава би приступила и решавала га. Наравно, победник би био онај ученик са највише тачних поена. Рачуна се и брзина, па би део поена ишао и на брзину одговарања. Квиз је успешно направљен, а деца га могу решавати на следећем линку. Квиз ће бити отворен до 30. јуна.

I. D. Ugurlubas је била врло вредна током епидемије и тестирала је неколико веб алата од којих нам је предложила неке које можемо употребити за наш еBook. То су алати попут canva, storyjumper, flipsnack, storybird, educaplay, emaze, genial.ly. Ми остали смо поменули socrative, prezi, vocaroo и forms.

J. Ostrowska ће ускоро послати видео који ће урадити њени ђаци у вези са традиционалном игром у Пољској.

Сви смо се сложили да материјале треба објављивати на сва 4 сајта, плус све што раде биће слато координатору да се то објави на сајту пројекта daretoshareproject.com.

Последњи пут измењенопонедељак, 14 фебруар 2022 11:22