Пројекти

Други дан мобилности 26.11.2019.

Данас су ученици и наставници из све три земље дошли у школу око 7.15. Након тога, подељени у три групе су ишли да присуствују часовима. Посетили су часове енглеског језика код Д. Зекавичића и С. Станчић, математике код М. Милосављевић и техничког код С. Стевановића. Прилику да учествују у самој настави имали су на часовима енглеског, где су се представили, рекли одакле долазе, шта су им хобији, да погађају делове компјутера као и да учествују у дискусији о спавању.

На часу енглеског код С. Станчић, пошто је тема била Дан захвалности, ученици су имали прилику да сецкају и лепе и да праве малу ћурку као и велику чији реп је био састављен од њихових шака, а онда и заједно да играју уз видео са Јутјуба. Наставница  О. Пантелић је са ученицима млађих разреда имала радионицу припремања здраве хране у школској кухињи, где су ученици посматрали сам процес, а имали су и прилику да дегустирају колачиће без шећера, сендвиче са кајмаком и ајваром као и слане мафине.

Организованим превозом смо у поподневнем часовима отишли до Гуче где смо прво посетили градску библиотеку. Гости су разгледали књиге а наши ђаци су им преводили све што их је занимало. Директор библиотеке им је уручио пригодне поклоне кад су отишли. Ова посета није прошла незапажено јер је вест објављена на локалном порталу Глас западне Србије.

http://www.glaszapadnesrbije.rs/741625/U-obilasku-lucana-deca-iz-spanij-poljske-i-turske-/

Одлазимо до Музеја трубе, где им водич објашњава све појединости везане за овај светски познати фестивал. Д. Зекавичић је гостима превео све појединости везане за фестивал као и личне утиске пошто је више пута присуствовао самом фестивалу. Настављамо до Лапидаријума где су имали да виде музеј на отвореном, крајпуташе и да чују о њиховом значају за драгачевски крај.

Затим одлазимо до Основне школе, где нас је топло примила директорка која се гостима обратила са неколико реченица. Ученици из Шпаије, приметивши на видео надзору ђаке који су имали физичко, су пожелели да им се придруже, тако да их је наставница М. Рајић одвела до сале где су заједно учествовали у активностима. Након што су се вратили у канцеларију, поседали су по поду и лагано ћаскали са нашим ђацима без првобитног страха који су имали кад су дошли први дан.

Након посете школи, отишли смо до цркве Архангела Гаврила, где је наш колега А. Јаћовић испричао нешто о историјату цркве и поделио пригодне поклончиће. Пабло из Шпаније је и питао свештеника оно што га је занимало о цркви. Овом посетом су се завршиле планиране активности за други дан, а задовољни гости су се вратили у Лучане.

Последњи пут измењеноуторак, 07 април 2020 18:38