Останимо у контакту

ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ „ШКОЛА У ЛИСУ И ПУХОВУ 1953-1963-2023“ Истакнут

У недељу, 29. октобра 2023. године, у просторијама Издвојеног одељења ОШ „Милан Благојевић“ у Пухову, одржана је промоција монографије посвећене седамдесетогодишњици постојања школе у овом селу.

„Временом се пуно тога одрони у заборав, а ова књига ће нас вратити у дане срећног детињства и најлепшег ђачког доба. Желели бисмо да ова књига буде и порука онима који су млађи и много млађи од нас. Ништа не почиње и не завршава се са нама. Свет се не врти око нас. Сви смо у једном јединственом току са једним циљем – да будемо бољи људи, а они после нас да буду још бољи. Многи од нас су такве лекције скупо плаћали. Желимо млађима да уче од нас и на нашим грешкама, а не да их понављају.“

Овим речима, водитељи су започели промоцију монографије „Школа у Лису и Пухову 1953-1963-2023“, аутора Драгана Николића и др Раденка Димитријевића.

У име директора школе, присутнима се обратила учитељица Дринка Вујичић, а госте су поздравили и први учитељи који су радили у Пухову, Милија и Миленка Мишовић.  У програму су поред аутора,  учествовали ученици старијих разреда из школе у Лучанима, као и ученици издвојеног одељења у Пухову који су извели приредбу. Издавач монографије је Библиотека општине Лучани у Гучи.

Промоција је завршена речима: „Нека ова књига буде и апел нашим потомцима. Ако смо могли ми, наши родитељи и наши дедови подизати децу у далеко тежим условима него што су данашњи, можете и ви. Бићете бољи и срећнији људи. Молимо вас да нам верујете.“

Након промоције, гости су имали послужење које је обезбедила школа и родитељи ученика издвојеног одељења у Пухову. Снимак промоције можете погледати на линку у прилогу.

https://youtu.be/fgVBsfz-DI8?si=6iRtfJqgZAoLKRyL

Последњи пут измењеносреда, 01 новембар 2023 13:20

Dare to share: culture, tradition & more

Дисеминација у установи

Дисеминација у установи


Наставно особље ОШ…

Завршни видео DTS пројекта


Завршни видео нашег…

Дисеминација пројекта DTS у Чачку

Дисеминација пројекта DTS у Чачку


Координатор пројекта Д…

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу


По завршетку пројекта…

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу


Координатор из Пољске…

DTS E - књига


Овде можете скинути…