Останимо у контакту

Здрава и укусна ужина! Истакнут

Поводом обележавања Светског дана здраве хране, 16. октобра чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима осмислили су практичну и занимљиву активност за ученике продуженог боравка. Ове године ученици су одлучили да помогну млађим другарима у спремању укусне и здраве ужине.

Након разговора о здравим намерницама и слаткишима, ученици су започели припрему Галета/Бакиног колача. Најпре је Лав, ученик првог разреда, написао рецепт на табли, а потом су ученици подељени у две групе започели припрему колача. Током спремања теста потребног за колач, ученици су лупали јаја, сипали уље, млеко, брашно, шећер и друге намернице, све то мутили миксером. У припреми теста ученици су помагали једни другима, а посебну помоћ су им пружили и ученици Вршњачког тима и Ученичког парламента. Припремљено тесто ученици су сипали у калуп, а потом су добијене колаче украсили воћем које су сами очистили и исекли.

Осим дружења током припреме колача, ученици су и сарађивали, договарали се и помагали једни другима. Заједно су поновили слова док су помагали Лаву да напише рецепт за колач, вежбали су мерење током припреме теста, а све активности захтевали су добру прецизност ученика.

Последњи пут измењеноуторак, 22 новембар 2022 16:15

Галерија слика

Dare to share: culture, tradition & more

Дисеминација у установи

Дисеминација у установи


Наставно особље ОШ…

Завршни видео DTS пројекта


Завршни видео нашег…

Дисеминација пројекта DTS у Чачку

Дисеминација пројекта DTS у Чачку


Координатор пројекта Д…

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу


По завршетку пројекта…

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу


Координатор из Пољске…

DTS E - књига


Овде можете скинути…