Останимо у контакту

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!! Истакнут

 • Објављено у Новости
 • Прочитано 1036 пута

О остваривању образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике ,наставнике и родитеље ОШ „Милан Благојевић“ Лучани.

Почетак образовно-васпитног рада учењем на даљину које обезбеђује Министарство просвете науке и технолошког развоја  почиње 17.марта 2020.године.Фокус је на програмским садржајима који се емитују на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3).

 • Свакодневно,почев од 8.00 часова,шест дана у недељи,биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета,у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.
 • Часови ће бити емитовани на РТС Каналу 3,према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступни на сајту Министарства просвете науке и технолошког развоја (www.rasporednastave.gov.rs).
 • За све ученике од 1. До 7. Разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.
 • За све ученике 8. Разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту. Ово треба имати у виду приликом планирања додатне подршке предметних наставника ( презентације,задаци за вежбање).
 • За ученике који раде по ИОП-1,ИОП-2 и ИОП-3потребно је да наставници припреме посебне материјале за учење и да их учине доступним ученицима и родитељима.
 • У случају да интернет није доступан свим ученицима обавеза је одељењских старешина да часове емитоване на РТС Канал 3 редовно објављује на главном  улазу и огласној табли Школе,СМС порукама или у Viber групи.
 • На школском сајту постављен је  банер са линком ка сајту www.rasporednastave.gov.rs и ка обавештењима  која се односе на емитовање часова .
 • Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, и да оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.
 • За предмете музичка култура, ликовна култура,физичко и здраствено васпитање,страни језици ,техника и технологија,информатика, предметни наставници су у обавези да у сарадњи са одељенским старешинама,остваре потребну комуникацију са ученицима или родитељима и пропрате реализацију емитованих садржаја. 

Важно: Одељенске старешине у сарадњи са родитељима  свакодневно воде рачуна о здравственом стању ученика и у случају симптома COVID-19 обавести директора Школе. 

Моле се ученици и родитељи да се обрате одељенским старешинама за сва додатна питања, информације и недоумице. 

Школа ће радити сваки дан од 8- 13 часова У случају доласка у Школу јавити се директору или помоћнику директора. 

Унапред хвала,

Директор

РадојкаЂорђевић

Последњи пут измењенопетак, 10 април 2020 09:56

Dare to share: culture, tradition & more

Дисеминација у установи

Дисеминација у установи


Наставно особље ОШ…

Завршни видео DTS пројекта


Завршни видео нашег…

Дисеминација пројекта DTS у Чачку

Дисеминација пројекта DTS у Чачку


Координатор пројекта Д…

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу

Дисеминација пројекта DTS у Истамбулу


По завршетку пројекта…

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу

Дисеминација пројекта DTS у Лобезу


Координатор из Пољске…

DTS E - књига


Овде можете скинути…