Književno veče

 

Povodom obeležavanja jubileja, 110 godina postojanja Škole, u četvrtak, 26. 11. 2009. sa početkom u 18 časova u prostorijama Škole, održano je književno veče posvećeno Radoslavu Radu Jovančeviću.
Rade Jovančević je rođen 1928. godine u Negrišorima. Osnovnu školu završio je u mestu rođenja, Učiteljsku u Užicu, a studije likovne kulture i matematike. Do penzionisanja, radio je u Lučanima kao učitelj, nastavnik likovne kulture i matematike. Pored toga, bio je aktivan društveno – politički radnik, bavio se vajarstvom, slikarstvom i publicistikom. Umro je 2005. godine u Lučanima, gde je i sahranjen.
Uz prisustvo članova porodice i zvanica, o njegovom životu i radu prigodne besede su održali Pajo Šuljagić, nastavnik u penziji, savremenik i bliski saradnik, Nevenka Vuković, bivši učenik škole, po obrazovanju filozof, književnik i Zoran Koprivica, bivši učenik škole, vajar.
U nastavku večeri prezentovano je književno stvaralaštvo: Milenka Pajića, Nevenke Vuković i Milinka Milekića.
Završni deo večeri pripao je najmlađima. Učenici Škole prezentovali su dvadeseti po redu broj lista „Koraci“ (svoj list koji su osmislili i uredili uz pomoć nastavnika srpskog jezika Mirjane  Anđelić).
„ Sačuvajmo drage uspomene jer će one sačuvati nas...“

Likovno veče

U sklopu obeležavanja jubileja 1.12. 2010. održano je  i likovno veče u prostorijama multimedijalne učionice.
Veče je bilo posvećeno slikarima i vajarima, bivšim učenicima naše škole.
Pored divne postavke likovnih i vajarskih radova na kojoj je izlagalo 20 umetnika, bio je priređen kratak kulturno – umetnički program. Osim izlagača, druženju su prisustvovali bivši i sadašnji radnici naše škole i predstavnici lokalne samouprave. Druženje je počelo obraćanjem slikarima i vajarima, Lučonošama, samoucima i prosvetarima iz Lučana.
O njihovom neprolaznom stavaralaštvu govorio je gospodin Zoran Koprivica, vajar iz Lučana. Učešće u programu su uzeli učenici iz izdvojenog odeljenja u Markovici.
Oglasile su se i gusle, muzički instrument, najstarija predikaonica rodoljublja, viteštva i patrijarhalnog morala. Izložbu je otvorio akademski slikar i profesor na Učiteljskom fakultetu, gospodin Obrad Jovanović. Posle razgledanja izložbe, priređen je koktel za sve goste.

 

mb

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić

 

Šta je forum pozorište?

 

Naša škola u projektu Škola bez nasilja

Detaljnije