Obaveštavamo roditelje, učenike i ostale zainteresovane da je u toku  postupak izbora udžbenika za naredne tri školske godine, odnosno za školsku 2016/2017, 2017/2018. i 2018/2019. godinu, u osnovnim školama Republike Srbije. Izbor udžbenika realizuje se u skladu sa članom 33. i 34. novog Zakona o udžbenicima („Službeni glasnik RS“ broj 68/15).Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je, na osnovu javnog poziva, Listu odobrenih udžbenika. Lista odobrenih udžbenika sadrži podatke o svim udžbeničkim kompletima za svaki predmet. U Listi je za svaku udžbeničku jedinicu naveden  obim izražen u broju strana i maloprodajna cena.

Lista odobrenih udžbenika dostavljena je svakoj osnovnoj školi, a dostupna je i na internet stanicama:http://www.mpn.gov.rs/udzbenici-2/izbor-udzbenika/http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php Za potrebe izbora udžbenika Ministarstvo je otvorilo posebnu elektronsku adresu za primedbe i pitanja (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.). Ova adresa je otvorena za sve prosvetne radnike, roditelje i učenike. O svim, eventualnim, nepravilnostima i nejasnoćama roditelji mogu obavestiti Ministarstvo putem mejla Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ili slanjem pisanog komentara na adresu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 26, 11000 Beograd, sa napomenom: Za izbor udžbenika.

Imajući u vidu navedene odredbe zakona, direktor ovim putem obaveštava roditelje učenika:

1. Svaki roditelj treba da obavesti školu ukoliko neke udžbenike ili nastavna sredstva učenici koriste , odnosno nisu koristili za određeni predmet.

2. Roditelji, ukoliko žele, mogu da izvrše uvid u sadržaj udžbenika koji se nalaze u školskoj biblioteci kao promotivni primerci koji su dostavljni od strane izdavača.

3. Nastavnik čini težu povredu radne obaveze ukoliko od učenika zahteva da kupi dodatno nastavno sredstvo izuzev slučaja gde roditelj hoće i želi da nabavi svom detetu, a na preporuku predmetnog nastavnika.

4. Roditelj može obaviti razgovor sa pedagogom/psihologom škole u pogledu težine đačkih torbi.

 

U Lučanima, 24.03.2016.g. Direktor Škole:

Radojka Đorđević

 

bezbedno_160_300mbIzrada sajta Dejan Zekavičić Izrada sajta Dejan Zekavičić

 

Šta je forum pozorište?

 

Naša škola u projektu Škola bez nasilja

Detaljnije